perjantai 31. heinäkuuta 2015

Maximekkoa ja jännitystä

Moikka! Nyt on ollut blogissa melkein viikon hiljaista, mutta syystäkin.

Meillähän on täällä kylässä harrastajateatteri, jonka toiminnassa olen ollut mukana jo monta vuotta. Neljänä vuonna olen lavalla ollut, Viime vuonna jättäydyin lavalta pois sillä harkat veivät niin paljon aikaa. Olin kuitenkin mukana toiminnassa viime kesänäkin, lippuja myymässä, valokuvaamassa ja muutenkin auttelemassa joka esityksessä. Tänä vuonna piti olla sama tilanne, ja tähän viikkoon asti olikin, mutta sitten tuli "pieni" muutos.

Viime sunnuntaina kuulin ennen esitystä järkyttävän uutisen, yksi näyttelijöistämme oli joutunut sairaalaan selkänsä takia. Miä sitten kysyin tietty heti ekana, et mites esitys? Silloin onneksi meidän yksi näyttelijöistämme pytyi tuuraamaan, sillä itse hänellä oli vain puolikas rooli, eli tekee vain joka toinen kerta yhden roolin, joka toinen kertaa yksi toinen näyttelijä. Silloin miä siis olin vielä ihan normaalissa hommissani. Väliajalla miulta jo kuitenkin kysyttiin, että pystyisinkö minä tekemään roolin torstaina, jos vaikka hän ei pääsekkään pois sairaalasta? Minuuttiakaan en miettinyt, kun vastasin: "Eiköhän se onnistu". En kuitenkaan ollut suunnitellut mitään esityspäiviksi, joten mikäs siinä. Sitä paitsi tiesin hyvin koko esityksen kulun, olinhan sitä monta kertaa  katsellut ja kuunnellut. Olen myös ollut sen neljä vuotta aikaisemminkin lavalla, joten siinä ei ole miulle mitään uutta. Esityksen jälkeen vielä sovittiin, että miä teen roolin jos näyttelijämme ei pääse pois sairaalasta.

Maanantaina äitini kävi hakemassa miulle ihan puhtaan käsiohjelman, ja pääsin siten harjoittelemaan vuorosanoja. Rooli on iso, ja siinä on todella pitkiä kohtauksia, joten miun ei ollut mitenkään mahdollista oppia vuorosanoja ulkoa muutamassa päivässä, joten tiistaina askarreltiin äitin kanssa noin puolikkaan A4:sen kokoisia lappuja, joista tehtiin miulle lunttilappuja. Tiistaina taisi myös vahvistua se, että teen ainakin torstaina tämän roolin. Keskiviikko iltana mentiinkin muutaman ihmisen kanssa harjoittelemaan näyttämölle, katseltiin paikkoja yms. Onneksi roolivaatteista ei tarvinnut stressata, sillä sen roolin oikean näyttelijän roolivaatteet olivat miulle sopivat, ja sain käyttää niitä.

Torstai menikin sitten jännittäessä ja valmistautuessa illan esitykseen. Eilen myös selvisi, että teen kaikki kolme viimeistä esitystä. (Enää siis kaksi sunnuntai esitystä jäljellä). Eilen paikan päällä ennen esitystä jännitin hirmusesti ennen esitystä, mutta onneksi meillä on aivan ihana porukka, joka tsemppasi miua tosi paljon! <3 Väliaikaan mennessä onneksi jännityskin katosi, olihan ennen väliaikaa miulla ne kaikkein vaikeimmat kohtaukset. Loppujen lopuksi esitys meni kuitenkin hyvin! Ehkä siinä jännitti myös se, että katomo oli ihan täynnä ihmisiä, sekä lisäpenkkejäkin oli kannettu ja ihmiset jo niilläkin istuivat (reilu kaksisataa katsojaa meillä siellä oli, ja tietenkin tuttuja katsomossa. Yleensä kun on ollut lippuja myymässä, ei ole jäänyt epäselväksi ketä kaikkia tuttuja katsomossa oikein on, mutta nyt en kyllä tiedä ketä kaikkia tuttuja siellä oli!

Esityksen jälkeen, meinasin mennä vaihtamaan jo vaatteita, kun eräs näyttelijöistämme kysyy, kenellä oli kukkia päässä? Miä sitten kummissani vastaan että miulla oli, kui? Siellä oli pieni tyttö, joka oli siis ollut katsomassa esitystä, ja halusi käydä halaamassa joitakin näyttelijöitä! Olin hämmentynyt, mutta hyvä mieli siitä tuli kun joku halusi halata miua :)

Sellainen on miun tää viikko tähän mennessä ollut! Tänään oon ollut tosi väsynyt, eilisestä johtuen. Illalla kuitenkin ollaan äitin ja pikkuveljen kanssa lähdössä käymään isotädin ja hänen miehensä luona kahvilla.

Tässä vielä kuvia, jotka äiti otti miusta viime viikon lauantaina, kun ostin H&M:ältä tuollaisen harmaan maksimekon. Nämä ovat myös viimeiset kuva, joissa miulla on liukuvärjäys! Nyt miun hiukset ovat nimittäin taas samanlaiset kun vielä keväälläkin, kokonaan tummanruskeat.
(Jos kuvat eivät näy tarkkoina, ja olet tietokoneella, klikkaa kuvaa niin näet sen tarkkana!)

PS. Jos haluatte niin miua voi seurata instassa ja snäpchatissä, joista molemmista löydyn nimellä @vilmaadalinnea

2 kommenttia: