sunnuntai 25. syyskuuta 2016

HIUKSET: HIUSTEN HOITORUTIINI

Moikka♥ Pitkästä aikaa taas hiusaiheista postausta, joka on kyllä pitänyt toteuttaa jo pidemmän aikaa, mutta vasta tänä viikonloppuna jaksoin ja muistin! Kyseessä on siis miun hiusten hoitorutiini, ja miulla henkilökohtaisesti on tosi tärkeetä huolehtia hiuksista, ne ovat pitkät, ja värjätyt, ja erityisesti se, että ne on vaalennetut latvoista. Vaalentaminenhan ei tee hiuksilleen ollenkaan hyvää, jonka takia erityisesti vaalennettujen hiusten hoito on todella tärkeää. Hiusteni värjäämisestä voisin sen verran sanoa, että noin. parin kuukauden välein värjään tyvikasvun (tai silloin kun on tarvetta) ja latvoja vaalentelen noin. puolen vuoden välein. Hiustenleikkauksessa miulla ei ole oikein mitään aikaa, aina silloin kun siltä näyttää ja tuntuu. Yleensä se on sitä huonojen latvojen pois ottamista ja ohentamista. 

Tässä miun hiukset tällä hetkellä:
Ja nyt ne tuotteet, joita laitan hiuksiini!

Hiuksetn pesen noin. 3 kertaa viikossa ja joka kerralla käytän siis aina shampoota ja hoitoainetta, joista miulla ei sen erikoisempaa sanottavaa ole. Ne vaihtuvat joka kerta, enkä ole huomannut erityistä muutosta hiuksissani olivatpa ne mitä tahansa. Tosin joskus on kyllä sattunut jokin huono hoitoaine, mutta yleensä me pysytään äitin kanssa samoissa vanhoissa tutuissa merkeissä. Vasemman puoleisessa kuvassa näkyy meidän tämän hetkiset shampoo ja hoitoaine.

Ja sitten ne muut suihkussa käytettävät hiusaineet. Yleensä kerran viikossa käytän hopeashampoota hiusteni latvoihin ja pituuksiin, eli sinne missä on vaaleampaa. Hopeashampoo auttaa väriä pysymään viileämpänä sekä kirkastamaan sitä. Itse olen ostanut vakiokampaamostani Ice Cream merkkisen no-yellow shampoon. Tätä siis levitän yleensä viikonloppuisin hiusten pituuksiin ja latvoihin ja annan vaikuttaa noin. 10 min.

Lisäksi kerran viikossa käytän Loréalin kosteuttavaa hiusnaamiota, jonka laitan shampoon ja hoitoaineen välissä muutamaksi minuutiksi. Tätä käytän siis yleensä joku arkipäivä kun pesen hiukseni, ja tän jälkeen hiukset todellakin tuntuu pehmeämmiltä!

Hiustenpesun jälkeen, en yleensä tee mitään hiuksilleni, laitan vain kevyelle ponnarille ja annan kuivua yön yli. Miulla on tosiaan sen verran paksut ja pitkät hiukset, että ne on laitettavasti tosi kevyesti kiinni että ne kerkeävät kuivua yön aikana. Aamulla kuitenkin avaan hiukseni, harjaan ne ja laitan jotakin lämpösuojasuihketta, koska yleensä suoristan ne pari kertaa viikossa. Kun olen suoristanut hiukseni, harjaan ne läpi jonka jälkeen otan hiusöljyn jota "sudin" hiusteni latvoihin ja pituuksiin. Kun olen levittänyt kaiken öljyn käsistäni, harjaan vielä hiukseni läpi. Näissäkään kahdessa tuotteessa miulla ei ole mitään ylivoimaista lempparia, käytän sitä mitä nyt sattuu olemaan.

Siinä on oikeastaan miun hiustenhoitorutiinin pakolliset osat, mutta lisäksi miulla on pari tuotetta, joita käytän silloin tällöin. Batisten kuivashampoo on todella kätevä, jos ei kerkeä hiuksia pesemään. Suosittelen ehdottomasti tuota tummille hiuksille tarkoitettua kuivashampoota, sillä jos on oikeasti vaaleat mutta tummaksi värjätyt (kuten miulla tyvestä) niin tuo peittää hieman tyvikasvua! Joskus miulla oli ongelmana, että kuivashampoosta jäi hieman valkoista tyveen, mutta eipä ole tuon kanssa. Lisäksi joskus, jos miun hiukset ovat oikein takkuiset, saatan suihkauttaa tuota aivan ihanan tuoksuista lasten takunkesyttäjää. Muistan, kuinka käytin tuota pikkutyttönä kun miulla oli pitkät hiukset aina takussa, ja nyt jonkin aikaa sitten löydin kaapinperältä vielä yhden pullon sitä, joten päätin ottaa sen käyttöön. Suosittelen, auttaa oikeasti!


Mitä piditte tästä postauksesta?
Olisiko teillä ehdotuksia, millaisia hiuksiin liittyviä postauksia voisin tehdä jatkossa?

4 kommenttia:

 1. Todella kiva postaus! Sun hiukset on aivan järjettömän iiihanat <33

  https://viiviviljaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Ompas sulla kauniit ja järjettömän pitkät hiukset! Täällä on yksi kateellinen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin olen tällä hetkellä aika tyytyväinen hiuksiini :)

   Poista