sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

TAITAJA9

Moikka Muistatteko, kun viime postauksessa mainitsin toukokuussa tulevasta reissusta Taitaja9- finaaliin Helsinkiin? Tänään miä aion kertoa teille enemmänkin tästä Taitaja9- kisasta! 
Tämän postauksen kuviin pääsi ihana ja taitava koirani Siiri! 
Taitaja9- kilpailu on siis nykyisin koko yläasteelle, mutta oli aikaisemmin kuitenkin tarkoitettu vain yseille. Kilpailussa kilpaillaan kolmen hengen ryhmissä, ja tarkoituksena on olla mahdollisimman taitava ja nopea. Joissakin suuremmissa kouluissa voidaan joukkueeseen valita kaikkein taitavimmat oppilaat, mutta koska meidän koulumme on niin pieni eikä meiltä kisoihin päässyt kuin yksi joukkue, niin meiltä valittiin vain vapaaehtoiset :D Meiltähän koko joukkue koostuu vain yseistä- meidän opomme kun antoi meille "etuoikeuden" tähän kilpailuun.

Koko kilpailuhan alkaa paikalliskilpailuista, josta kolme parasta joukkuetta pääsee jatkoon. Me itse emme valmistautuneet tähän kisaan mitenkään, ihan rennolla otteella siis mentiin! Jos jatkoon päästäisiin niin kiva juttu, mutta jos ei niin ei se jää harmittamaankaan. Mutta niinhän siinä sitten kävi, että oltiin paikalliskilpailuissa kolmas joukkue eli jatkoon päästiin! Ja kyllähän siinä hymyilytti kun kuultiin, että tultiin kolmansiksi.


Kun paikalliskilpailuista päästiin jatkoon, seuraavaksi oli aluekilpailut, joista muistaakseni meillä 4 parasta joukkuetta pääsi finaaliin. Tähänkään kilpailuun ei siis oikeastaan harjoiteltu, taidettiin ainoastaan katsoa kuinka kravaatti solmitaan kun kuultiin vinkkiä että se saattaisi olla yksi tehtävistä ( turhaan kylläkin harjoiteltiin, sitä siellä ei tarvinnut osata :D). Hyvillä mielin taas sinne lähdettiin, ihan vaikka vain matkasta nauttimaan! Mutta niinhän siinä sitten taas kävi, että oltiin tarpeeksi nopeita ja taitavia, ja toiseksi tultiin. Seuraava kilpailu onkin sitten enää toukokuussa tuleva Helsingin finaali.

Voin kertoa, että koska päästiin paikalliskilpailusta finaaliin, jouduttiin meidän Riikan luokkaretkeä siirtämään viikolla taaksepäin jotta pääsemme finaaliin. Meidän onneksemme matkan siirto onnistui vielä siinä vaiheessa eikä meidän tarvitse siis olla pois kummastakaan! Tämä Helsingin finaali tulee varmastikin olemaan jo jännittävämpi ja vaikeampi, onhan siellä niin paljon enemmän kilpailijoitakin. Aikaisempiin kisoihinhan ei oikeastaan harjoiteltu, mutta nyt finaaliin on jo hieman tehtäviä selailtu vihkosesta jonka opomme meille toi. Ehkä miua siellä jo jännittää, aikasemmissa kisoissa kun ei jännittänyt!


Tähän mennessä tää koko Taitaja9- kilpailu on kyllä ollut oikein mukava ja hauska kokemus. Mukaan kannatti lähteä jo ihan ilmaisten lahjojenkin takia! :D Joissakin tehtävissä oon kyllä välillä miettinyt, että mitä ihmettä, miksi en ymmärrä mitään, ei varmasti osata tätä! Mutta silti ollaan jatkoon päästy. Ja se on kyllä tosi kivaa, kun tuleekin joku tehtävä vastaan ja tajuaa, että tämähän on ihan helppoa ja miä osaan tän! Itse kisatilanteissa ei kuitenkaan hirveästi muuta ehdi miettimään kuin sitä itse tehtävää, että miten se ratkaistaan. Enemmän kerkeää sitten miettimään kun pääsee maaliviivan yli, ja kerkeää ehkä jopa katsomaan vähäsen muidenkin suorituksia. Pärjääminenhän on ihan siitä kiinni, millaiset tehtävät kohdalle sattuvat ja ovatko ne sitä oman ryhmän osaamista. Sen takia onkin hyvä, että joukkueesta löytyy erilaisia osaajia, joku osaa letittää pullapitkon ja joku osaa yhdistää oikeat sähköpiuhat. Joten kaikki tulevat yläasteelaiset ja erityisesti ysit, suosittelen ehdottomasti lähtemään tähän kisaan mukaan!


Onko joku teistä ollut aikaisemmin/ tänä vuonna Taitaja9- kilpailussa?

2 kommenttia:

  1. Mä en oo edes kuullut tästä kilpailusta aikaisemmin, hah. Onnea kuitenkin menestyksestä ja tsemppiä Helsinkiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompa jännä ettet oo kuullukaan! Mutta kiitos :)

      Poista