sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

EKA KOULUVUOSI

Moikka  Tämän postauksen piti tulla jo viikko sitten, mutta suoraan sanoen en vain yksinkertaisesti ehtinyt. Tiukille menee tämäkin, että kerkeää vielä tälle viikonlopulle! Teitä lukijoita on kiinnostanut aina paljon miun opiskelut, joten ajattelin kirjoittaa nyt kokonaisen postauksen miun ensimmäisestä kouluvuodesta, kun tällä viikolla aiemmin jäin lomalle.

Hain siis viime vuonna yhteishaussa hiusalan perustutkintoon, sekä sen paikan saatuani myös kaksoistutkintoon. Tarkoituksena on siis kolmessa vuodessa valmistua parturi- kampaajaksi sekä ylioppilaaksi. Ja edelleen samalla ajatuksella mennään! Sekä amis, että lukio luokaltanikin on joitakin oppilaita lähtenyt, mutta niin se menee aina. Itselläni on kuitenkin mielenkiinto pysynyt molempiin, vaikka lukio onkin aina välillä tuskastuttanut ja olen tajunnut, ettei minusta olisikaan pelkkään lukioon. Teen mielummin töitä kuin vain istun päivät pitkät kirjoja lukien!

Kouluni aloitin tosiaankin elokuussa, ja siitä kirjoitinkin lyhyen postauksen johon pääset tästä. Me alettiin heti harjoittelemaan asioita vauhdilla, ja jo ensimmäisellä viikolla pari päivää poissa ollessani tuntui heti kuin olisin jäänyt jälkeen. Näistä henkilökohtaisista syistä miulla oli tosi rankkaa, ja koulussakin tuntui sen takia vähän hankalalta. Siellä kuitenkin yritin keskittää ajatukset vain kouluun ja tutustua uusiin luokkalaisiin, ja sainkin ajatukseni koulupäivien ajaksi muualle. Tästä kaikesta kuitenkin selvisin läheisimpien tsempeillä ja sain arjen luistamaan.

Koulussa olen kyllä nauttinut opiskelusta! Ihan aluksi me aloitettiin hiustenpesulla ja hiusten hoidoilla, josta siirryttiin pitkien hiusten tasaamiseen, värjäyksiin ja pikkuhiljaa myös muihin leikkauksiin. Myös ripset ja kulmat opeteltiin talvella värjäämään, ja kynsiäkin kerettiin lakkaamaan. Asiakaspalvelu päiviä tuli tosi nopeasti ja aika paljonkin, mutta tekemällä oppii. Aluksi tuntui tosi jännittävältä kun pitikin tehdä jollekin aivan vieraalle asiakkaalle, mutta nopeasti siihen tottui. Suurin osa meidän asiakaskunnasta on vanhempia mummoja, jotka ovat yleensä tosi mukavia ja joiden kanssa voi jutella vaikka päivän säästä! Jännästi vaan löytyy puheen aiheita kaikkien kanssa.

Näiden lisäksi meillä oli n. kuukauden välein omien hiustenlaittopäivä, jolloin saatiin laittaa omat hiukset kuntoon. Itse olenkin käyttänyt tämän kyllä ihan täysin, ja nyt olenkin pitkän prosessin jälleen blondi, syksyllä kouluun mennessä kun hiukset olivatkin tumman ruskeat! Ykkösellä meillä oli myös Työelämään tutustumisjakso, jossa meillä oli omat "työpaikat" jossa me katsottiin sitä oikeaa työelämää, ja auteltiin missä osattiin. Suurimmaksi osaksi se olikin vain siivousta, mutta itse pääsin myös mm. pesemään hiuksia, putsaamaan teippipidennyksiä ja laittamaan kaverini hiukset näytökseen. Itse kävin myös tutor koulutuksen, joten ensi vuonna pääsen tutoroimaan!

Ensi syksynä me aloitetaankin harjoittelemaan permanenttejä ja leikkaamaan partoja. Meillä tulee myös olemaan enemmän kampaustunteja sekä värjäykseen syvennytään tarkemmin, nyt ollaan saatu vasta pintaraapaisu siitä. Nyt onkin hyvä hieman lomailla jotta jaksaa taas syksyllä, olen nimittäin kuullut, että permiksen kanssa voi hieman huokailuttaa ja vaikka pari kirosanaakin päästä!

Onko joku teistä hakenut hiusalalle? Haluatteko vieläkin lukea jatkossa miun opiskeluista? Entä kiinnostaisiko postaus esimerkiksi miun lukio- opinnoista?

Tässä vielä muutamia miun tekemiä töitä ekalta vuodelta! (Lisää instassa @hairby_vilma)


1 kommentti:

  1. Ihanan näköisiä töitä! Tuntuu jotenkin näitä kuvia katsomalla (tosi upeita töitä sulla!) että teillä on koulussa ihan eri meininki. Itekin alotin nyt hiusalalla viime elokuussa, mut omat opinnot kestää n. 2 -vuotta (open mukaan toivottavasta vähemmässä) sillä mulla on yo -pohja. Ollaan menty kaikki jutut tosi nopeasti läpi. Aika hutaisten jopa omasta mielestä... Meillä käytiin nyt ekana vuonna ihan kaikki leikkaukset, parran ajo, hiukan ehostusta ja kampauksia sekä vaalennukset. Syksyllä vielä värjäykset ja permanentti. Kannattaa ottaa kaikki ilo irti siitä, että saa ns. rauhassa tehdä asioita ja oppia :D

    https://paula-beautyqueen.blogspot.com/

    VastaaPoista